Karjala

Rusi sukusivut

Uusikirkko

Toivoisin saavani ajan myötä kehitettyä sivuja siten että suvun tietoja voitaisiin tarkastella useasta ulottuvuudesta käsin; henkilöt, paikat, aikajaksot ja yleiset tapahtumat.  Toivottavasti jo nykyisestä esitystavasta on iloa ja hyötyä vierailijoille. -Olli Rusi 2003-

Viikinkiajan tiedot perustuvat erilaisiin kronikoihin ja niiden tietojen yhdistämiseen historiallisten tietojen kanssa keskiajalta.  Tämä siitä syystä että historiankirjoituksessa on aukkoja.  Näillä sivuilla esitetyt tiedot keskiajasta ja viikinkiajasta ovat osin epätieteellinen kudelma eri tahoilla sijaitsevista tiedonmuruista.  Kilpailevaa tai ristiriitaista kuvausta ei toisaalta ole olemassa.  Uuden ajan alku (1600-1800) sen sijaan perustuu pitkälti historialliseen tutkimukseen.  1900-luvusta alkaen tulee mukaan myös elossa olevien ihmisten muisteluita.

Rusit viikinkiajalla (keskiaika)    Rusit 1600 -1800    (uuden ajan alku) Rusit 1900 -  Suvun maat

Suomen sukututkimusseura on laatinut sukututkimuksen käytännesäännöt, jotka tietosuojavaltuutettu on 13.6.2008 ilmoittanut tarkastaneensa.  Käytännesäännöt on tarkastettavissa Suomen sukututkimusseuran sivuilta ja tästä linkistä.   Pyrimme nopeasti tarkastamaan sukutietojen julkaisun mahdolliset päivittämistarpeet.

Lyhyesti ilmaistuna Vilkosenmäen Rusien sukuseuran sukututkimuksen tiedot perustuvat kirkonkirjojen tietoihin sekä henkilöiden itsensä antamiin muihin tietoihin.  Sukututkimuksessa ei julkaista suvun henkilöiden yhteystietoja ilman heidän toivomustaan.  Arkaluontoisiksi luokiteltavia tietoja ei ole tarkoituksellisesti liitetty mukaan.  Jokaisella on mahdollisuus tarkastaa omat tietonsa, pyytää niiden korjaamista, päivittämistä sähköpostitse.

Suvun henkilötietoja on julkaistu muodossa, jossa hiirellä klikkaamalla voi siirtyä henkilöstä ja sukupolvesta toiseen.

Rusi sukutiedot

Kankainen sukutiedot

 

 

   

Väestörekisterikeskuksen sivuilla on mielenkiintoinen nimipalvelu, josta käy mm. ilmi, että Suomessa oli 1.6.2002 yhteensä 435 Rusia. Ulkomailla oleskelee näiden tietojen mukaan 9 suomalaista Rusia. Nimikartasta näkyy missä päin Suomea Rusit ovat syntyneet.

Ari Rusi sai jokin aika sitten sähköpostia Italiasta Enrico Rusilta. Hän kyseli Rusi-nimen alkuperästä. Oli yllättävää kuulla, että Albaniassa asuu yli 1000 Rusia. Myös Romaniassa on jonkin verran Ruseja, samoin Yhdysvalloissa, eteläisessä Virossa ja nimi esiintyy jopa Intiassa! Viimeksi saapui viesti Marokkolaissyntyiseltä herra Mohammed Rusi Hasanilta, joka kertoi arabialaisista Ruseista.  Meitä on moneksi!

Sukututkimuksessa auttaa myös Suomen sukututkimusseura , josta on saapunut mallisäännöt sukuseuran perustamiselle.  Tietosuojanäkökulmasta tietoa saa Tietosuojavaltuutetun sivuilta.

Ylös Rusien viikinkiaika 1600-1800 -luvuilla Suvun historiaa Rusin suku 1900 - Suvun maat